Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepyszny, wegański sernik bez sera. Wypróbuj przepis na kokosowy deser z owocami.

Składniki

200 g mrożone wiśnie
200 g mrożone truskawki
50 g wiórki kokosowe
100 g orzechy nerkowca
50 g suszone daktyle
100 g orzechy laskowe
100 g jogurt naturalny
200 ml mleko kokosowe
3 łyżka miód

Opis wykonania

Owoce wrzuć do rondelka i duś na wolnym ogniu aż się rozpadną. Wiórki kokosowe i orzechy nerkowca zalej wrzątkiem (wlej dwa razy więcej wody niż orzechów),odstaw na 5 minut. Zmiksuj daktyle i orzechy laskowe,dodaj trzy łyżki wody (musi powstać kleista kruszonka). Wiórki kokosowe i orzechy odcedź,dodaj jogurt naturalny i zmiksuj z mlekiem kokosowym tak aby powstała kremowa pasta przypominająca twarożek, Na koniec dodaj miód. Do wysokich szklanek wkładaj na przemian: mus owocowy,mus orzechowy oraz daktylową kruszonkę. do dekoracji użyłam 3 listków mięty.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych