Wegański sernik kokosowy

8 porcji
15 min
Łatwe
Składniki
Wegański sernik kokosowy
Wegański sernik kokosowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Owoce wrzuć do rondelka i duś na wolnym ogniu aż się rozpadną. Wiórki kokosowe i orzechy nerkowca zalej wrzątkiem (wlej dwa razy więcej wody niż orzechów),odstaw na 5 minut. Zmiksuj daktyle i orzechy laskowe,dodaj trzy łyżki wody (musi powstać kleista kruszonka). Wiórki kokosowe i orzechy odcedź,dodaj jogurt naturalny i zmiksuj z mlekiem kokosowym tak aby powstała kremowa pasta przypominająca twarożek, Na koniec dodaj miód. Do wysokich szklanek wkładaj na przemian: mus owocowy,mus orzechowy oraz daktylową kruszonkę. do dekoracji użyłam 3 listków mięty.
Komentarze