Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Wegańskie zdrowe pralinki - bez cukru, glutenu i laktozy

Wegańskie zdrowe pralinki - bez cukru, glutenu i laktozy
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wegańskie zdrowe pralinki- bez cukru, glutenu i laktozy

Składniki

1 szklanka kasza jaglana
3 szklanka mleko kokosowe
1 szklanka daktyle
1 łyżka cynamon
1 łyżka kurkuma
2 łyżka miód
1 łyżka liofilizowana truskawka
1 łyżka sezam
1 łyżka olej kokosowy
1 łyżka mąka kokosowa
4 łyżka kakao

Opis wykonania

Przepis jest na ok. 35 sztuk. Do przepisu dodaj swoje ulubione mleko roślinne.

1 szklankę kaszy jaglanej ugotować w 2,5 szklankach mleka (super jeśli będzie roślinne) namoczone daktyle - ok. 10 sztuk zblendować na gładką masę razem z wystudzoną kaszą jaglaną. Dodać: łyżkę miodu, łyżkę oleju kokosowego, łyżkę mąki kokosowej (można pominąć), i dużo dużo kakao ;-) Wymieszać łyżką, tak by masa miała zwartą konsystencję. Ukulać w dłoniach kulki i obtoczyć w kolorowych posypkach (sezam, kokos, kakao, kawa rozpuszczalna, liofilizowane owoce, kurkuma, kruszone orzechy, polewa z czekolady- co tylko lubicie!) najsmaczniejsze są schłodzone, prosto z lodówki. mniam! Kto dziś spróbował ten wie!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych