Wegańskie zdrowe pralinki - bez cukru, glutenu i laktozy
3 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Wegańskie zdrowe pralinki - bez cukru, glutenu i laktozy
Wegańskie zdrowe pralinki - bez cukru, glutenu i laktozy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przepis jest na ok. 35 sztuk. Do przepisu dodaj swoje ulubione mleko roślinne.
1 szklankę kaszy jaglanej ugotować w 2,5 szklankach mleka (super jeśli będzie roślinne) namoczone daktyle - ok. 10 sztuk zblendować na gładką masę razem z wystudzoną kaszą jaglaną. Dodać: łyżkę miodu, łyżkę oleju kokosowego, łyżkę mąki kokosowej (można pominąć), i dużo dużo kakao ;-) Wymieszać łyżką, tak by masa miała zwartą konsystencję. Ukulać w dłoniach kulki i obtoczyć w kolorowych posypkach (sezam, kokos, kakao, kawa rozpuszczalna, liofilizowane owoce, kurkuma, kruszone orzechy, polewa z czekolady- co tylko lubicie!) najsmaczniejsze są schłodzone, prosto z lodówki. mniam! Kto dziś spróbował ten wie!
Komentarze