Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sznycle wieprzowe z pieczarkami i ogórkami konserwowymi.

Składniki

500 g mięsa na sznycle
sól
pieprz
cebule (po ok. 80 g)
2 łyżka masła
300 g pieczarek
małe ogórki konserwowe
200 ml bulionu mięsnego
200 ml kwaśnej śmietany

Opis wykonania

Opłukać mięso w zimnej wodzie i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić sznycel w wąskie paski i doprawić solą oraz pieprzem. Obrać cebulę i pokroić w krążki. Mięso, cebulę i masło włożyć do jednej formy i zagotować pod przykryciem w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać. Oczyścić pieczarki i pociąć razem z ogórkami konserwowymi na plasterki. 4 Dodać pieczarki, ogórki, bulion mięsny i kwaśną śmietanę do mięsa. Dodać zagęstnik do sosu. Nałożyć pokrywę i gotować w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać. Sposób nastawiania: Zagotowanie: mikrofalówka 600 W, 5-8 minut. Gotowanie: mikrofalówka 600 W, 15-20 minut. Wariant: Zamiast sznycli wieprzowych można użyć również sznycli indyczych.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych