

Sznycle wieprzowe z pieczarkami i ogórkami konserwowymi.
Opłukać mięso w zimnej wodzie i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić sznycel w wąskie paski i doprawić solą oraz pieprzem. Obrać cebulę i pokroić w krążki. Mięso, cebulę i masło włożyć do jednej formy i zagotować pod przykryciem w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać. Oczyścić pieczarki i pociąć razem z ogórkami konserwowymi na plasterki. 4 Dodać pieczarki, ogórki, bulion mięsny i kwaśną śmietanę do mięsa. Dodać zagęstnik do sosu. Nałożyć pokrywę i gotować w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać. Sposób nastawiania: Zagotowanie: mikrofalówka 600 W, 5-8 minut. Gotowanie: mikrofalówka 600 W, 15-20 minut. Wariant: Zamiast sznycli wieprzowych można użyć również sznycli indyczych.