Wiosenne sajgonki

3 porcje
60 min
Średnie
Połączenie warzyw i delikatnego kurczaka zawinięte w papier ryżowy.
Składniki
350 g piers z kurczaka
1 szt. papryka czerwona
1 szt. marchewka
1 szt. cebulka dymka
2 szt. czosnek
1 łyżeczka imbir
50 ml sos sojowy
12 szt. papier ryżowy
Wiosenne sajgonki
Wiosenne sajgonki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowujemy marynatę, mieszamy sos sojowy, starty imbir oraz posiekany czosnek. Pierś z kurczaka marynujemy przez 20 min po czym smażymy na łyżce oliwy. Warzywa kroimy w słupki a kurczaka w cienkie paski . Papier moczymy, na środku każdego układamy warzywa i kawałek kurczaka. Zawijamy. Podajemy z sosem sojowym bądź teryaki.
Komentarze