Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Połączenie warzyw i delikatnego kurczaka zawinięte w papier ryżowy.

Składniki

350 g piers z kurczaka
1 szt. papryka czerwona
1 szt. marchewka
1 szt. cebulka dymka
2 szt. czosnek
1 łyżeczka imbir
50 ml sos sojowy
12 szt. papier ryżowy

Opis wykonania

Przygotowujemy marynatę, mieszamy sos sojowy, starty imbir oraz posiekany czosnek. Pierś z kurczaka marynujemy przez 20 min po czym smażymy na łyżce oliwy. Warzywa kroimy w słupki a kurczaka w cienkie paski . Papier moczymy, na środku każdego układamy warzywa i kawałek kurczaka. Zawijamy. Podajemy z sosem sojowym bądź teryaki.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych