Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wołowina upieczona na różowo, grilowana cukinia i sos musztardowy pod kiełkami buraka w babeczce z ciasta filo

Składniki

30 dkg Rostbef wolowy
1 szt. Ząbek czosnku
Szczypta szczypta Sól ziołowa
Świeże ciasto filo
1 szt. Mała cukinia
1 szt. Duża czerwona cebula
1 łyżeczka Musztarda francuska
1 łyżeczka Musztarda dijon
1-2 łyżka Jogurt naturalny
1 łyżeczka Miód
1-2 garść Kiełki buraka
1 łyżka Masło
2 łyżka Olej kokosowy

Opis wykonania

Babeczki: Z podwójnego arkusza ciasta wyciąć kwadraty o boku ok 10 cm. Upiec babeczki przy użyciu formy na mufiny lub foremek na babeczki. Piekarnik nagrzać do 180 st, 7-8 min. Wołowine natrzeć mieszanką czosnku, rozmarynu i soli ziołowej, obsmażyć z 2 stron na oleju kokosowym na patelni i wlożyc na 10 min do piekarnika nagrzanego do 180 st. Wyjąć, przykryć folią aluminiową i odstawić do ostygnięcia. Cukinię pokroić w grube plasterki i ugrilować. Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na maśle. Sos: zmieszać po 1 łyżeczce musztardy francuskiej i dijon, 1 łyżkę jugurtu naturalnego, 1 łyżeczkę miodu, sól i pieprz do smaku. Pokroić ostudzoną wołowinę w cieniutkie plasterki. Do babeczek nakładać 1-2 plasterki mięsa, przekrojony plaster cukinii, troszkę cebuli, łyżeczkę sosu i na koniec ozdobić kiełkami buraka.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych