Wołowina w cieście filo
6 porcje
120 min
Średnie
Składniki
Wołowina w cieście filo
Wołowina w cieście filo
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Babeczki: Z podwójnego arkusza ciasta wyciąć kwadraty o boku ok 10 cm. Upiec babeczki przy użyciu formy na mufiny lub foremek na babeczki. Piekarnik nagrzać do 180 st, 7-8 min. Wołowine natrzeć mieszanką czosnku, rozmarynu i soli ziołowej, obsmażyć z 2 stron na oleju kokosowym na patelni i wlożyc na 10 min do piekarnika nagrzanego do 180 st. Wyjąć, przykryć folią aluminiową i odstawić do ostygnięcia. Cukinię pokroić w grube plasterki i ugrilować. Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na maśle. Sos: zmieszać po 1 łyżeczce musztardy francuskiej i dijon, 1 łyżkę jugurtu naturalnego, 1 łyżeczkę miodu, sól i pieprz do smaku. Pokroić ostudzoną wołowinę w cieniutkie plasterki. Do babeczek nakładać 1-2 plasterki mięsa, przekrojony plaster cukinii, troszkę cebuli, łyżeczkę sosu i na koniec ozdobić kiełkami buraka.
Komentarze