Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

wytrawne muffiny z pomidorami i fetą

wytrawne muffiny z pomidorami i fetą
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
bardzo aromatyczne muffiny w wersji wytrawnej

Składniki

340 g mąka
150 g cukier brązowy
3 szt. jajka
3 łyżka proszek do pieczenia
100 ml śmietana
7 łyżka olej
1 łyżka zioła prowansalskie
1 szczypta sól
10 szt. pomidorki koktajlowe
100 g ser feta lub ser pleśniowy

Opis wykonania

Mąkę mieszamy z cukrem, proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Jajka roztrzepujemy dodając śmietanę i olej. Składniki suche mieszamy z masą jajeczną (nie trzeba miksera można wymieszać łyżką). Ciasto będzie dość zwarte i gęste. Po 1 łyżce ciasta nakładamy do papilotek do muffinów (nie więcej ponieważ ciasto rosnąc w piekarniku może wypłynąć poza foremkę). Na wierzchu układamy pomidorki koktajlowe przecięte na połówki lub ćwiartki oraz kilka kawałków sera feta i czerwonej cebuli, pokrojonej w pióra. Formę z muffinami wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni na 20-25 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych