Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wytrawny Brownie z czekolady, w połączeniu z kaszą gryczaną, podawany z musem czekoladowym z przyprawami tajskimi.

Składniki

Ciasto:
280 g cukru kryształ
30 g cukru inwertowanego
laski wanilii
3 szt. jajka
120 g gorzkiej czekolady 90%
180 g masła
100 g kaszy gryczanej
110 g maki pszennej
100 g maki orzechowej
Mus karmelowo - czekoladowy:
170 g cukru kryształ
340 ml ml mleka
115 ml śmietany 35%
laska wanilii
żółtka
730 g gorzkiej czekolady 70%
1000 g śmietany 35% - ubitej

Opis wykonania

  1. Cukier oraz cukier inwertowany, wanilie i jajka mieszaj razem do uzyskania jednolitej masy.
  2. Rozpuść czekoladę do 45°C i połącz z masą jajeczno-waniliową.
  3. Dodaj płynne masło.
  4. Dodaj śmietanę i sypkie składniki, a następnie połącz wszystko razem.
  5. Piecz w 170°C przez 10-12 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych