Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Fit Panna Cotta

Składniki

400 g Jogurt Naturalny
2 łyżka Żelatyna
50 ml Woda
4 łyżka Miód
1 garść Truskawki
1 garść Suszone owoce

Opis wykonania

1. Panna Cotta: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, pozostawić do wystudzenia. Następnie energicznie mieszając, dodać jogurt naturalny. Masę przelać do foremek wyłożonych folią aluminiową. Schłodzić do całkowitego stężenia. 2. Mus truskawkowy: Truskawki miksujemy blenderem, dodając pod koniec miód. Stężały deser odwracamy spodem do góry, delikatnie wyjmując środek. Na koniec polewamy wszystko musem truskawkowym i przyozdabiamy owocami - również suszonymi

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych