Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

10 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szaszłyki bez mięsa też są pyszne.

Składniki

15 szt. kulki mozzarella
15 szt. świeże truskawki
1 garść listki świeżej bazylii
2 łyżeczka ocet balsamiczny
2 łyżka oliwa
1 szczypta sól morska
1 szczypta pieprz kolorowy mielony

Opis wykonania

Mozzarellę dobrze osączam z zalewy i kroję w plastry.Truskawki płuczę,szypułkuję i również kroje w plasterki.Nabijam na krótkie wykałaczki na przemian:mozzarellę,truskawki i na końcu listek świeżej bazylii.Ocet balsamiczny mieszam z oliwą i polewam ułożone na talerzu szaszłyki.Posypuje szczypta soli i grubo mielonym pieprzem kolorowym.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Klasyczna sałatka caprese w formie szaszłyka, czemu nie :)
PaniG
U mnie z pomidorami koktajlowymi...świetny dodatek na grilla.
bsylvia
Przygotowane z truskawkami - warto, polecam!
Lalaxo
Coś innego, coś ciekawego 🙂