Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Są pyszne podane na ciepło jak i na zimno.

Składniki

15 dkg szynka drobiowa
15 dkg ser żółty light
1 szt. sałata lodowa lub strzępiasta
2-3 szt. pomidory czerwone
4 łyżeczka musztarda delikatna
1 szklanka woda niegazowana
1 szklanka mąka pszenna lub pełnoziarnista
1 łyżka olej

Opis wykonania

Z wody gazowanej,oleju i mąki robię ciasto mieszając wszystkie składniki.Smażę placki na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu wielkości jak na naleśniki.Pomidory, szynkę kroje na na mniejsze części.Ser kroję w paski a sałatę delikatnie rwie ręką nie kroję.Każdy placek smaruje 1 łyżeczką musztardy na środek nakładam :sałatę, ser żółty oraz pomidory.Zwijam wszystko w rulon i przecinam na pół.Podaję na ciepło lub zimno.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych