Zupa nic
2 porcje
10 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Zupa nic
Zupa nic
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Białko ubij na sztywną pianę z pomocą blendera ręcznego wyposażonego w końcówkę do ubijania.
Kiedy piana będzie już prawie gotowa, zacznij stopniowo dodawać cukier puder i miksuj dalej na wysokich obrotach. Piana powinna zmienić kolor na śnieżnobiały i nabrać połysku.
W rondlu podgrzej mleko, dodaj cukier waniliowy i cynamon. W miseczce utrzyj żółtko jaja z cukrem trzcinowym na gładką i kremową pianę. Możesz do tego użyć blendera z końcówką do ubijania.
Kiedy mleko będzie już tak gorące, że zacznie się lekko gotować, wyłącz grzanie pod garnkiem i stopniowo dodawaj masę z żółtka, cały czas energicznie mieszając.
Porada
Obawiasz, że podczas gotowania coś może pójść nie tak? Rozgotowane warzywa czy przypalony sos już nigdy nie będą problemem. Sensor gotowania PerfectCook w płytach indukcyjnych marki Bosch precyzyjnie kontroluje temperaturę gotowania i eliminuje ryzyko porażki!
Gotową zupę podaj jeszcze gorącą, każdą porcję udekoruj chmurkami z piany z białek.
Dla urozmaicenia możesz udekorować zupę kolorową posypką di ciasteczek lub przyprawić przyprawą korzenną.
Komentarze