Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupa z cukinii z miętą. Zupy kremy to pożywne dania, które podane z grzankami wystarczą, by zjeść zdrowy i pełnowartościowy obiad.

Składniki

2 szt. cebula
2-3 łyżka oliwa z oliwek z chili i czosnkiem
8 szt. mała cukinia
1 l bulion warzywny
4 łyżka mięta
1 szt. cytryn
150 g ser feta

Opis wykonania

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę aż będzie miękka i zeszklona - około 10 minut. Jeśli używasz zwykłej oliwy dodaj dodatkowo pokrojony ząbek czosnku i kilka plasterków papryczki chili. Dodaj cukinię i smaż przez kilka minut, dolej wywar. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut, aż warzywa będą ugotowane. Dodaj listki mięty, dopraw pieprzem do smaku i zblenduj wszystko blenderem. Dodaj sok z cytryny i wymieszaj. Podawaj z fetą lub łyżką śmietany. Doskonale smakuje z grzanką :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych