Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna i szybka zupa z zielonego groszku i bazylii. Zielony groszek ma wiele wartości odżywczych. Jest bogaty w witaminy, kwas foliowy oraz minerały.

Składniki

1 kg Groszek zielony (świeży lub mrożony)
1/2 szklanka Bazylia świeża
2 szt. Kostka rosołowa
1 łyżka Cytryna (sok z cytryny)
1 szczypta Pieprz
1 szczypta Sól himalajska
1 łyżka Jogurt

Opis wykonania

Wsypać groszek do garnka. Następnie zalać wodą tak, żeby delikatnie przykryć groszek. Doprowadzić do wrzenia. Dodać kostkę rosołową oraz bazylię i gotować jeszcze przez ok 10 min na małym ogniu. Jeżeli nie jesteśmy w posiadaniu świeżej bazylii zawsze można dodać 1.5 łyżki suszonej. Zdjąć z palnika i wszystko zmiksować do kremowej konsystencji. Następnie dodać łyżkę soku z cytryny oraz pieprz i sól do smaku. Wszystko wymieszać i wlać do naczynia. Do smaku można dodać również łyżkę jogurtu. Smacznego

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Idealna zupa na okres przeziębienia.