Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zupka w sam raz na chłodniejsze dni bo rozgrzewa.

Składniki

1 kg śliwki
1 szt. jabłko
0,5 łyżeczka imbir korzeń starty
1 szklanka śmietana
1 łyżka mąka ziemniaczana
100 g cukier brązowy
1 łyżka sok z cytryny
1 szczypta cynamon
3-4 szt. gożdziki
1,5 l woda

Opis wykonania

Śliwki myjemy,drylujemy i wkładamy do garnka.Do tego dodajemy obrane i bez gniazd nasiennych pokrojone jabłka. .Rozdrabniamy wszystko blenderem i dolewamy wodę.Dodajemy cukier,gozdziki ,cynamon,starty imbir oraz sok wyciśnięty z cytryny.Wszystko gotujemy 15 minut.Mąkę ziemniaczaną mieszamy z śmietaną i dodajemy do zupy dobrze mieszając.Rozlewamy na talerze i podajemy z groszkiem ptysiowym,

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Musi smakować wybitnie i jeszcze lepiej pachnieć