Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Idealne ubicie białek z cukrem do BEZY PAVLOVA

Idealne ubicie białek z cukrem do BEZY PAVLOVA
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Pierwsza wskazówka: Aby idealnie ubić białka należy miskę w której będą one ubijane przetrzeć OCTEM. Do tak odtłuszczonej miski wbijamy białka. Druga wskazówka: Przez 1 minutę należy je miksować na jak najwyższych obrotach, Kolejno należy dosypać łyżkę cukru i miksować na połowie obrotów robota przez 30 sec. Należy tak miksować do momentu wsypania całego potrzebnego cukru. Ostatnie ubijanie należy miksować również przez 1 minutę. Ubite białka są gładkie i lśniące. Idealne np. do Bezy Pavlova :)