Bezy
 
                                            4 porcje
Średnie
5 (Liczba ocen: 3)
                    Przepis podstawowy na bezę. 
                
                Składniki
białka
                                                            1 łyżeczka soku z cytryny
                                                            150 g cukru
                                                            opakowanie cukru waniliowego
                                                    Bezy
Bezy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ubić na półsztywno białko z sokiem cytrynowym. Po trochu dodawać cukier i cukier puder aż powstanie kremowa masa. Blachę uniwersalną wyłożyć papierem do pieczenia. Dwiema łyżeczkami do herbaty lub szprycką nakładać małe grudki ciasta na blachę uniwersalną i piec w podany sposób.
Sposób nastawiania:
Gorące powietrze 80-100⁰C, 90-120 minut.
Wskazówka: bezy zachowają biały kolor jeżeli piecze się je w niskiej temperaturze.
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
                     
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze