Jarmuż dla zdrowia i urody
Tak naprawdę jedzenie jarmużu może także przyczynić się do poprawy Twojego wyglądu. Dzieje się tak dlatego, że jarmuż zawiera duże ilości witaminy C i soli mineralnych.
Jedz jarmuż i nie starzej się
Gotowanie - zobacz przepisy.
Jarmuż, jako warzywo zielone, zawiera duże ilości chlorofilu. Ten natomiast ma właściwości detoksykacyjne. Proces usuwania toksyn z organizmu przekłada się automatycznie na poprawę stanu włosów, paznokci i skóry.
Duże zawartości witaminy C działają bardzo dobrze na błony śluzowe. Witamina C zawarta w jarmużu sprawia też, że cera wygląda świeżo i młodo. Ograniczone zostaje namnażanie się dużej ilości wolnych rodników, które według naukowców odpowiadają za procesy starzenia się organizmu.
Przepisy - przejdź do strony głównej Akademii Smaku.
Jarmuż chroni przed nowotworami. Jest to spowodowane zawartością karotenoidów. Systematyczne spożywanie jarmużu wzmacnia cały organizm i sprawia, że jest on zdolny nie tylko do walki z chorobami, ale też z procesami starzenia się organizmu.
Akademia Smaku - przejdź do strony głównej i wyszukaj przepisy.