Placki ziemniaczane z przyprawami
W standardowym przepisie na placki na słodko jest cukier i odrobina soli, natomiast na pikantnie pieprz i sól. Oczywiście Ty możesz się zabrać do przygotowania placków ziemniaczanych po swojemu i zastosować inne przyprawy.
Gotowanie - zobacz przepisy.
- Placki ziemniaczane z suszonymi warzywami – ciasto na placki robisz tak, jak zwykle, ale dodajesz do nich później sos, który powstaje z podsmażenia suszonych, mocno rozdrobnionych warzyw np. pomidorów i cebuli. Możesz też podać placki z warzywami na patelnię.
Przepisy - przejdź do strony głównej Akademii Smaku.
- Placki ziemniaczane z trzema sosami – danie bardzo proste, a jednocześnie mocno urozmaicone. Przygotowujesz placki z dodatkiem cebuli, soli i pieprzu, a później podajesz je z sosami: czosnkowym, pomidorowym, pesto albo musztardowym. Jedno danie może smakować na trzy sposoby. To też doskonała zakąska na ciepło dla Twoich gości.
- Placki z gulaszem – do placków ziemniaczanych możesz przygotować gulasz. Wtedy będą stanowiły one skrobiowy dodatek do dania i mogą właściwie pełnić funkcję obiadu czy obiadokolacji.
Akademia Smaku - przejdź do strony głównej i wyszukaj przepisy.