Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe
Kalendarz Drukuj Kalendarz Udostępnij

Każda pani domu zastanawia się, jak zawinąć zrazy, aby były równiutkie i się nie rozpadły podczas smażenia. Próbują zatem ze sznurkiem, z wykałaczkami, itp. A wystarczy, że każdy kawałek mięsa bardzo dobrze rozklepiemy, a szczególnie cienko rozbijamy same brzegi. Następnie nakładamy farsz, zwijamy ciasno w rulonik i brzegi wciskamy do środka roladki. Formujemy troszkę w dłoniach i gotowe :) Tak przygotowane zrazy na pewno się nie rozwiną i będą miały piękny kształt. Smacznego :)