FIT zrazy z warzywami
3 porcje
45 min
Średnie
Drobiowe fit zraziki z cukinią, papryką, szpinakiem, kiszonym ogórkiem, cebulą i natką pietruszki.
Składniki
300 g filet z indyka
średnia cukinia
średnia papryka
średnia cebula
kiszone ogórki
1 szczypta przyprawy
1 garść natka pietruszki
3 garść szpinak
FIT zrazy z warzywami
FIT zrazy z warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Filet z piersi indyka pokroić na kawałki, rozbić tłuczkiem. Na mięsie umieścić pokrojoną natkę pietruszki, następnie liście szpinaku. Cukinię, paprykę, cebulkę i kiszone ogórki pokroić w cienkie paseczki, następnie umieścić kilka pasków każdego składnika na mięsie. Zawinąć w roladkę, jeśli trzeba użyć wykałaczek, by roladka się trzymała. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni Celsjusza przez ok. 20 - 25 minut. Gotowe ;)
Komentarze