Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

2-warstwowe Fit batoniki

Opis wykonania

Zdrowy deser, idealny po posiłku lub jako przekąska po intensywnym wysiłku :)

Przygotowanie: Masa orzechowa: Masło orzechowe mieszamy z miodem. Następnie dodajemy płatki oraz mleko i wszystko dokładnie łączymy. Powstałą masę przekładamy równomiernie do formy silikonowej o wymiarach 20x20cm (lub innej jeśli takowej nie posiadacie). Masa kokosowa: W misce mieszamy ze sobą mleko kokosowe, mąkę kokosową, wiórki kokosowe,15 g oleju kokosowego i ksylitol.. Otrzymaną jednolitą masę rozprowadzamy na masę orzechową. Całość chłodzimy przez minimum 3 godziny w lodówce. Po schłodzeniu kroimy w prostokątne batoniki (rozmiar według upodobań) W tym czasie zaczynamy przygotowywać polewę czekoladową. Czekoladę łamiemy na kostki i wraz z pozostałym olejem kokosowym (20g) rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gotową polewą pokrywamy nasze batoniki. Smacznego! Batoniki należy przechowywać w lodówce

Bosch do kuchni