Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

210 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowy deser, idealny po posiłku lub jako przekąska po intensywnym wysiłku :)

Składniki

150 g masło orzechowe
150 g płatki owsiane
15 g miód
100 ml mleko
100 g wiórki kokosowe
50 g mąka kokosowa
2 łyżeczka ksylitol
35 g olej kokosowy
200 g mleko kokosowe (tylko stała część)
75 g czekolada gorzka

Opis wykonania

Przygotowanie: Masa orzechowa: Masło orzechowe mieszamy z miodem. Następnie dodajemy płatki oraz mleko i wszystko dokładnie łączymy. Powstałą masę przekładamy równomiernie do formy silikonowej o wymiarach 20x20cm (lub innej jeśli takowej nie posiadacie). Masa kokosowa: W misce mieszamy ze sobą mleko kokosowe, mąkę kokosową, wiórki kokosowe,15 g oleju kokosowego i ksylitol.. Otrzymaną jednolitą masę rozprowadzamy na masę orzechową. Całość chłodzimy przez minimum 3 godziny w lodówce. Po schłodzeniu kroimy w prostokątne batoniki (rozmiar według upodobań) W tym czasie zaczynamy przygotowywać polewę czekoladową. Czekoladę łamiemy na kostki i wraz z pozostałym olejem kokosowym (20g) rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gotową polewą pokrywamy nasze batoniki. Smacznego! Batoniki należy przechowywać w lodówce
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych