Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Grilowany tuńczyk na sposób azjatycki. Idealny obiad dla zapracowanych. Smaczny i pożywny posiłek.

Składniki

2 szt. stek z tuńczyka
4 łyżka sos sojowy
1 łyżeczka miód wielokwiatowy
1 łyżeczka imbir
1 szt. czosnek
2 szczypta sezam biały
1 łyżeczka oliwa z oliwek

Opis wykonania

Przygotowujemy marynatę: mieszamy sos sojowy, miód, posiekany czosnek, starty imbir. Steki z tuńczyka marynujemy przez 30 minut. Rozgrzaną patelnię grillową smarujemy oliwą. Steki grillujemy po 3 min z każdej strony. Przygotowane steki posypujemy sezamem. Steki z tuńczyka idealnie się komponują z młodymi ziemniakami z wody oraz lekką sałatką.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Stek z tuńczyka w wersji azjatyckiej jest doskonały. Soczysty i rozpływa się w ustach 👍