Azjatycki tuńczyk
2 porcje
60 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Grilowany tuńczyk na sposób azjatycki. Idealny obiad dla zapracowanych. Smaczny i pożywny posiłek.
Składniki
2 szt. stek z tuńczyka
4 łyżka sos sojowy
1 łyżeczka miód wielokwiatowy
1 łyżeczka imbir
1 szt. czosnek
2 szczypta sezam biały
1 łyżeczka oliwa z oliwek
Azjatycki tuńczyk
Azjatycki tuńczyk
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowujemy marynatę: mieszamy sos sojowy, miód, posiekany czosnek, starty imbir. Steki z tuńczyka marynujemy przez 30 minut. Rozgrzaną patelnię grillową smarujemy oliwą. Steki grillujemy po 3 min z każdej strony. Przygotowane steki posypujemy sezamem. Steki z tuńczyka idealnie się komponują z młodymi ziemniakami z wody oraz lekką sałatką.
Komentarze