


Pyszne i kolorowe babeczki - renifery ożywią każdy świąteczny stół. Lekki krem ze słodkiej śmietanki i serka mascarpone, z delikatnym posmakiem wanilii – wypróbuj przepis na ciastka renifery i udekoruj swoje babeczki tak jak lubisz. Do przygotowania tych wyjątkowych muffinów możesz zaangażować całą rodzinę. Dzieci z przyjemnością ozdobią babeczki według własnej fantazji i będą podjadać je ze smakiem już w trakcie zdobienia.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj szczyptę soli.
Masło utrzyj z cukrem na gładką masę za pomocą miksera, dodawaj po jednym jajku ciągle ucierając. Dolej mleko i aromat. Wymieszaj.
Połącz wszystkie suche i mokre składniki za pomocą łyżki.
Przełóż ciasto do gotowych foremek i piecz w temp. 180 stopniu przez około 20 minut. Sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Jeśli patyczek będzie suchy, możesz wyjąć muffiny z piekarnika i odstawić do wystudzenia.
Przygotuj masę z serka mascarpone i śmietanki. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier i cukier waniliowy, ubijając jeszcze przez 2 minuty. Dodaj serek mascarpone i całość dokładnie wymieszaj łyżką.
Ostudzone babeczki wyłóż masą i ozdób według uznania przy pomocy kolorowych cukierków, owoców, kawałków czekolady i innych ulubionych składników. Babeczki - renifery gotowe!