Babeczki renifery
6 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Babeczki renifery
Babeczki renifery
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, dodaj szczyptę soli.
Masło utrzyj z cukrem na gładką masę za pomocą miksera, dodawaj po jednym jajku ciągle ucierając. Dolej mleko i aromat. Wymieszaj.
Porada
Aby zmieścić więcej puszystej masy możesz wydrążyć odrobinę ciasta ze środka babeczek, przygotowując zagłębienia na krem.
Połącz wszystkie suche i mokre składniki za pomocą łyżki.
Przełóż ciasto do gotowych foremek i piecz w temp. 180 stopniu przez około 20 minut. Sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Jeśli patyczek będzie suchy, możesz wyjąć muffiny z piekarnika i odstawić do wystudzenia.
Przygotuj masę z serka mascarpone i śmietanki. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier i cukier waniliowy, ubijając jeszcze przez 2 minuty. Dodaj serek mascarpone i całość dokładnie wymieszaj łyżką.
Ostudzone babeczki wyłóż masą i ozdób według uznania przy pomocy kolorowych cukierków, owoców, kawałków czekolady i innych ulubionych składników. Babeczki - renifery gotowe!
Komentarze