Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepis na pyszne, proste i smaczne muffiny w wykonaniu Kasi Wiercioch.

Składniki

150 g Mąka pszenna
1 szt. Jajko
90 g Cukier
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
60 g Masło
60 ml Śmietana kremówka (36%)
1 szt. Cytryna
250 g Mascarpone

Opis wykonania

  1. W pierwszej kolejności połącz ze sobą składniki mokre, wymieszaj.
  2. Dodaj składniki suche, wymieszaj.
  3. Przygotowane ciasto przełóż do foremek na muffiny do 2/3 ich wysokości.
  4. Włóż do piekarnika rozgrzanego do180 stopni, na około 30 minut.
  5. Mascarpone połącz ze śmietaną, dodaj parę kropel cytryny oraz rozpuszczoną białą czekoladę.
  6. Po połączeniu składników powstanie krem, który wyciśniemy na upieczone babeczki.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Git przepis. Polecam
Aleksandra J
Bardzo dobre 😊 zdjęcie jeszcze przed ozdabianiem masa, bo później szybko zniknęły 😅