


Bajecznie kolorowy posiłek, na który nie musisz poświęcać połowy dnia przygotowań. Smacznie, zdrowo i można powiedzieć jednogarnkowo!
Dokładnie umyj bataty i nakłuj je widelcem dookoła. Teraz czas na chwilę czarów! Włóż je na 3-5 min. do mikrofalówki. Po ostygnięciu przekrój na pół i wydrąż środek. Wybieraj bataty równej wielkości, licząc jednego na osobę. Na dużej blaszce ułóż połówki batatów i wydrążone środki. Skrój po połowie obie papryki, dodaj kiełki stir-fry. Posól. Na wierzchu ułóż filet z kurczaka posypany suszonym oregano i estragonem. Całość skrop olejem. Wstaw do nagrzanego piekarnika (200 stopni), na 15-20 min. Filet z kurczaka pokrój w paski i wymieszaj z warzywami. Taką mieszanką wypełnij bataty i połóż na wierzch mozzarellę. Zapiecz przez 3-5 minut, by ser się rozpuścił. Podawaj ciepłe np. w towarzystwie ulubionego przeze mnie guacamole. Smacznego!