Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bajecznie kolorowy posiłek, na który nie musisz poświęcać połowy dnia przygotowań. Smacznie, zdrowo i można powiedzieć jednogarnkowo!

Składniki

4 szt. bataty
250 g kiełki stir-fry
0,5 szt. papryka czerwona
0,5 szt. papryka żółta
mozzarella w zalewie
1 szt. filet z kurczaka
2 szczypta sól i pieprz
2 szczypta oregano
3 łyżka olej roślinny

Opis wykonania

Dokładnie umyj bataty i nakłuj je widelcem dookoła. Teraz czas na chwilę czarów! Włóż je na 3-5 min. do mikrofalówki. Po ostygnięciu przekrój na pół i wydrąż środek. Wybieraj bataty równej wielkości, licząc jednego na osobę. Na dużej blaszce ułóż połówki batatów i wydrążone środki. Skrój po połowie obie papryki, dodaj kiełki stir-fry. Posól. Na wierzchu ułóż filet z kurczaka posypany suszonym oregano i estragonem. Całość skrop olejem. Wstaw do nagrzanego piekarnika (200 stopni), na 15-20 min. Filet z kurczaka pokrój w paski i wymieszaj z warzywami. Taką mieszanką wypełnij bataty i połóż na wierzch mozzarellę. Zapiecz przez 3-5 minut, by ser się rozpuścił. Podawaj ciepłe np. w towarzystwie ulubionego przeze mnie guacamole. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych