Bataty z rusztu
4 porcje
Średnie
Składniki
Bataty z rusztu
Bataty z rusztu
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rozgrzać komorę gotowania. Bataty umyć, wyszorować, przeciąć wzdłuż i pokroić w wygodne do jedzenia części. Włożyć do nieperforowanego pojemnika do gotowania. Paprykę i curry wymieszać z olejem i przyprawić nimi bataty. Następnie piec zgodnie z przepisem, na koniec posolić.
W międzyczasie umyć owoce awokado, obrać i wyjąć pestkę. Awokado pokroić w drobną kostkę i rozgnieść widelcem. Strączek chili przekroić na pół, wyjąć pestki i pokroić na cienkie paski. Wymieszać z kremem awokado. Do smaku doprawić sokiem z limonki, solą i pieprzem. Podawać wraz z batatami.
Piekarnik parowy: gorące powietrze + gotowanie na parze, 180⁰C w rozgrzanym piekarniku, 15-20 minut.
Komentarze