Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Świeży, zdrowy, bezglutenowy i bez dodatku cukru batonik, który rozbudzi każde podniebienie.

Składniki

170 g orzechy włoskie
55 g migdały
130 g rodzynki
120 g daktyle

Opis wykonania

Orzechy i migdały mielimy na proszek. Daktyle i rodzynki blendujemy – jeżeli sprzęt ma problem ze zmiksowaniem dodajemy ok 2 łyżek wody. Wszystko razem łączymy i dodajemy 2 łyżeczki kakao. Zagniatamy ciasto i dzielimy na kawałki, z których formujemy batoniki ( do wygładzenia boków najlepiej użyć noża – masa jest kleista więc dobrze współpracuje). Układamy batoniki na folii spożywczej i wkładamy do lodówki na ok 2 godziny.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych