Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Batoniki proteinowe z ciecierzycy

Opis wykonania

batoniki z ciecierzycy, które świetnie uzupełniają energię po ciężkim treningu i są doskonałym źródłem białka. Bez laktozy, bez glutenu, bez cukru.

Ciecierzyce namaczamy na noc w wodzie. Dodajemy łyżeczkę sody i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i blendujemy na gładko. Daktyle drobno siekamy. Dodajemy płatki owsiane, wiórki kokosowe, pestki słonecznika, daktyle i jagody goji. Podgrzewamy nieco olej kokosowy aż stanie się płynny. Dodajemy do reszty składników. Dokładnie mieszamy. Dodajemy do smaku słodkości wg własnego gustu. Całość dokładnie mieszamy. Formę 25X25cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę. Wyrównujemy i lekko dociskamy. Pieczemy w 190 stopniach C przez 20 minut. Tniemy na batoniki.