Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Batoniki proteinowe z ciecierzycy

Batoniki proteinowe z ciecierzycy
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
batoniki z ciecierzycy, które świetnie uzupełniają energię po ciężkim treningu i są doskonałym źródłem białka. Bez laktozy, bez glutenu, bez cukru.

Składniki

200 g ciecierzyca sucha
1 łyżeczka soda
2 szklanka płatki owsiane
1 szklanka wiórki kokosowe
1/2 szklanka słonecznik pestki
1/2 szklanka jagody goji
20 szt. daktyle
6 łyżka olej kokosowy

Opis wykonania

Ciecierzyce namaczamy na noc w wodzie. Dodajemy łyżeczkę sody i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i blendujemy na gładko. Daktyle drobno siekamy. Dodajemy płatki owsiane, wiórki kokosowe, pestki słonecznika, daktyle i jagody goji. Podgrzewamy nieco olej kokosowy aż stanie się płynny. Dodajemy do reszty składników. Dokładnie mieszamy. Dodajemy do smaku słodkości wg własnego gustu. Całość dokładnie mieszamy. Formę 25X25cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę. Wyrównujemy i lekko dociskamy. Pieczemy w 190 stopniach C przez 20 minut. Tniemy na batoniki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych