Batoniki proteinowe z ciecierzycy

6 porcji
20 min
Łatwe
Składniki
Batoniki proteinowe z ciecierzycy
Batoniki proteinowe z ciecierzycy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ciecierzyce namaczamy na noc w wodzie. Dodajemy łyżeczkę sody i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i blendujemy na gładko. Daktyle drobno siekamy. Dodajemy płatki owsiane, wiórki kokosowe, pestki słonecznika, daktyle i jagody goji. Podgrzewamy nieco olej kokosowy aż stanie się płynny. Dodajemy do reszty składników. Dokładnie mieszamy. Dodajemy do smaku słodkości wg własnego gustu. Całość dokładnie mieszamy. Formę 25X25cm wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę. Wyrównujemy i lekko dociskamy. Pieczemy w 190 stopniach C przez 20 minut. Tniemy na batoniki.
Komentarze