Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna beza, krucha na zewnątrz a w środku lekko ciągnąca idealnie nadaje się na deser dla fanów bardzo słodkich deserów.

Składniki

5 szt. Białka
250 g Cukier
500 ml Śmietanka 36%
2 łyżka Cukier puder

Opis wykonania

Białka ubijamy z cukrem do czasu aż masa będzie miała bardzo sztywną konsystencję. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy dosyć wysokie,okrągłe blaty bezowe (około 10 cm średnicy i 6cm wysokości). Suszymy w piecu w 110 stopniach C przez około 1,5h. Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem.Kiedy masa jest już ubita delikatnie dodajemy pulpę mango (w zależności od tego jak bardzo intensywny chcemy krem zwiększamy lub zmniejszamy ilość pulpy) i mieszamy ręcznie. Między dwie wystudzone bezy nakładamy krem a następnie je zlepiamy.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Iza
Beza ma konsystencję idealną, zrobilam w formie duzego tortu. Krem mango robi robotę w cieple dni jako dodatek do deseru