Bezglutenowe pierogi z wędzonym serem i ziołami
![Bezglutenowe pierogi z wędzonym serem i ziołami](https://akademiasmaku.pl/storage/7965/conversions/bezglutenowe-pierogi-z-wedzonym-serem-i-ziolami-5154-single.webp)
25 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Bezglutenowe pierogi z wędzonym serem i ziołami
Bezglutenowe pierogi z wędzonym serem i ziołami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10415/conversions/gB56JHKI1s927a-thumb.webp)
Wędzony twaróg wymieszaj z tymiankiem i dopraw do smaku solą, ewentualnie pieprzem.
W garnku zagotuj 300 ml wody z oliwą i solą, mieszając energicznie, dodaj połowę mąki kukurydzianej, masa powinna zgęstnieć, odstaw do lekkiego ostudzenia.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10416/conversions/da67bn4qb7bVMY-thumb.webp)
Do przestudzonej masy dodaj jajka, resztę mąki kukurydzianej i całość mąki ziemniaczanej.
Ciasto wyrabiaj w robocie kuchennym do momentu powstania gładkiej oraz elastycznej masy. Masę na pierogi podziel na 4 części, wałkuj na ulubioną grubość, podsypuj dodatkową mąką kukurydzianą. Wykrawaj kółka i faszeruj nadzieniem z wędzonego twarogu.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10417/conversions/kJtED5xyTgB7AH-thumb.webp)
Gotowe pierogi wrzucaj do wrzątku i gotuj do momentu wypłynięcia.
Ciepłe pierogi posyp kawałkami świeżego masła.
Komentarze