Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Bezglutenowe pierogi z wędzonym serem i ziołami

Opis wykonania

Bezglutenowe pierogi z wędzonym serem i ziołami - krok 1

Wędzony twaróg wymieszaj z tymiankiem i dopraw do smaku solą, ewentualnie pieprzem.

W garnku zagotuj 300 ml wody z oliwą i solą, mieszając energicznie, dodaj połowę mąki kukurydzianej, masa powinna zgęstnieć, odstaw do lekkiego ostudzenia.

Bezglutenowe pierogi z wędzonym serem i ziołami - krok 2

Do przestudzonej masy dodaj jajka, resztę mąki kukurydzianej i całość mąki ziemniaczanej.

Ciasto wyrabiaj w robocie kuchennym do momentu powstania gładkiej oraz elastycznej masy. Masę na pierogi podziel na 4 części, wałkuj na ulubioną grubość, podsypuj dodatkową mąką kukurydzianą. Wykrawaj kółka i faszeruj nadzieniem z wędzonego twarogu.

Bezglutenowe pierogi z wędzonym serem i ziołami - krok 3

Gotowe pierogi wrzucaj do wrzątku i gotuj do momentu wypłynięcia.

Ciepłe pierogi posyp kawałkami świeżego masła.