Bezglutenowe pierogi z wędzonym serem i ziołami
25 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Bezglutenowe pierogi z wędzonym serem i ziołami
Bezglutenowe pierogi z wędzonym serem i ziołami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wędzony twaróg wymieszaj z tymiankiem i dopraw do smaku solą, ewentualnie pieprzem.
W garnku zagotuj 300 ml wody z oliwą i solą, mieszając energicznie, dodaj połowę mąki kukurydzianej, masa powinna zgęstnieć, odstaw do lekkiego ostudzenia.
Do przestudzonej masy dodaj jajka, resztę mąki kukurydzianej i całość mąki ziemniaczanej.
Ciasto wyrabiaj w robocie kuchennym do momentu powstania gładkiej oraz elastycznej masy. Masę na pierogi podziel na 4 części, wałkuj na ulubioną grubość, podsypuj dodatkową mąką kukurydzianą. Wykrawaj kółka i faszeruj nadzieniem z wędzonego twarogu.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
Gotowe pierogi wrzucaj do wrzątku i gotuj do momentu wypłynięcia.
Ciepłe pierogi posyp kawałkami świeżego masła.
Komentarze