Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Bezy z patelni

Bezy z patelni
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bezy bez piekarnika? Czemu nie :D Delikatne bezy z patelni gotowe w kilka minut.

Składniki

3 szt. białko jaja kurzego
1 łyżka ksylitol w pudrze
1 łyżka odżywka białkowa
1 szczypta sól

Opis wykonania

Białka jaj ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dalej miksując, dodajemy ksylitol w pudrze.

Dodajemy odżywkę białkowa i delikatnie mieszamy łopatką od miksera. Patelnię smarujemy olejem kokosowym i łyżką wykładamy placuszki średniej wielkości.

Smażymy na bardzo wolnym ogniu ok. 5 min z każdej strony pod przykryciem. Wykładamy na talerzyk i gotowe.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych