Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ryż z warzywami zapiekany pod chmurką z białka. Dodatkowo można podawać z połówką grejpfruta.

Składniki

3 szt. białko
50 g ryż
1/4 szt. papryka czerwona
1/4 szt. brokuł
1 szczypta pieprz
1 łyżeczka Sól
czosnek

Opis wykonania

1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie ok 8 minut i odstawiamy. 2. Brokuł dzielimy na różyczki. Paprykę kroimy w słupki lub kosteczkę. Czosnek w plasterki. 3. Dowolna foremkę smarujemy olejem kokosowym i na dno układamy ugotowany ryż. Na jego wierzch dodajemy brokuł, paprykę i czosnek. 4. Do miseczki wbijamy trzy białka i przyprawiamy solą i pieprzem. Przelewamy je do foremki z ryżem i warzywami. 5. Piekarnik ustawiamy na 180*C i zapiekamy 15 minut. 6. Podajemy na ciepło. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych