BUDYŃ JAGLANY Z MIECHUNKĄ
2 porcje
30 min
Łatwe
Coś słodkiego dla wielbicieli kaszy jaglanej - łatwy i szybki w przygotowaniu budyń z piękną i pyszną miechunką
Składniki
0,5 szklanka kasza jaglana
sól morska
3/4 szklanka mleko
2 łyżka miód
kilkanaście szt. miechunka
BUDYŃ JAGLANY Z MIECHUNKĄ
BUDYŃ JAGLANY Z MIECHUNKĄ
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Kaszę płuczemy do uzyskania czystej wody.
2. Zalewamy kaszę szklanką wody i gotujemy ze szczyptą soli morskiej 10-15 minut.
3. Odstawiamy kaszę na kilka minut do przestygnięcia.
4. Blendujemy z mlekiem i miodem do uzyskania gładkiej konsystencji.
5. Podajemy z owocami miechunki.
Komentarze