Budyń owsiano-migdałowy z malinami
![Budyń owsiano-migdałowy z malinami](https://akademiasmaku.pl/storage/5279/conversions/budyn-owsiano-migdalowy-z-malinami-2389-single.webp)
2 porcje
15 min
Łatwe
Delikatne, lekkie śniadanie a zarazem sycące! Idealne na nadchodzące wiosenne i letnie śniadania!
Składniki
6 łyżka Płatki owsiane
1.5 szklanka Mleko migdalowe
1 łyżeczka Miod
10 dkg Maliny
5 dkg Płatki migdałowe
Budyń owsiano-migdałowy z malinami
Budyń owsiano-migdałowy z malinami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Płatki owsiane zalewamy mlekiem i gotujemy aż wchlona płyn. Dodajemy świeże lub mrożone maliny oraz miód lub inne słodziwo. Blenderem rozdrabniamy na gładką masę. Posypujemy płatkami migdałów oraz dekorujemy malinami! Szybkie i pyszne śniadanie! Smacznego!
Komentarze