Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Budyń z kaszy jaglanej z domową czekoladką

Opis wykonania

Kolorowy, trzywarstwowy budyń z kaszy jaglanej. Warstwa banananowa, truskawkowa i jogurt naturalny. Do tego domowa czekoladka i świeże owoce.

1. Kaszę jaglaną gotujemy na wodzie i mleku około 20 minut. 2. Po ugotowaniu studzimy, dodajemy łyżkę miodu, dzielimy na dwie równe części. 3. Jedną część blendujemy z bananem a drugą ze szklanką truskawek. 4. Nakładamy do trzech miseczek po równo warstwę bananową, warstwę truskawkową i jogurt naturalny. 5. Kroimy drugą szklankę truskawek, wykładamy na przygotowany deser, posypujemy orkiszem i ozdabiamy świeżą miętą. Wsadzamy do lodówki. 6. Domowe czekoladki: 2 łyżki oleju kokosowego rozpuszczamy z 2 łyżkami kakao i łyżką miodu. Przelewamy do foremek do lodu i wsadzamy na 15 minut do zamrażalnika. Po tym czasie wyjmujemy czekoladki i układamy po jednej na przygotowanym wcześniej deserze. 7. Deser przechowujemy w lodówce.