Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Budyń z kaszy jaglanej z domową czekoladką

Budyń z kaszy jaglanej z domową czekoladką
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kolorowy, trzywarstwowy budyń z kaszy jaglanej. Warstwa banananowa, truskawkowa i jogurt naturalny. Do tego domowa czekoladka i świeże owoce.

Składniki

100 g Kasza jaglana
1 szklanka Woda
1 szklanka Mleko
1 szt. Banan
2 szklanka Truskawski
1 szklanka Jogurt naturalny
2 łyżka Olek kokosowy
2 łyżka Kakao
2 łyżka Miód
Kilka szt. Świeża mięta
1 garść Orkisz dmuchany

Opis wykonania

1. Kaszę jaglaną gotujemy na wodzie i mleku około 20 minut. 2. Po ugotowaniu studzimy, dodajemy łyżkę miodu, dzielimy na dwie równe części. 3. Jedną część blendujemy z bananem a drugą ze szklanką truskawek. 4. Nakładamy do trzech miseczek po równo warstwę bananową, warstwę truskawkową i jogurt naturalny. 5. Kroimy drugą szklankę truskawek, wykładamy na przygotowany deser, posypujemy orkiszem i ozdabiamy świeżą miętą. Wsadzamy do lodówki. 6. Domowe czekoladki: 2 łyżki oleju kokosowego rozpuszczamy z 2 łyżkami kakao i łyżką miodu. Przelewamy do foremek do lodu i wsadzamy na 15 minut do zamrażalnika. Po tym czasie wyjmujemy czekoladki i układamy po jednej na przygotowanym wcześniej deserze. 7. Deser przechowujemy w lodówce.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy