Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne bułeczki, które pokochają wielbiciele parówek i żółtego sera. Dodatkowo posypane siemieniem lnianym dają bardzo smaczny efekt.

Składniki

70 dkg Ciasto: mąka
3/4 szklanka mleko letnie
7 dkg drożdże
3/4 szklanka woda zimna
3 łyżka olej
1 łyżeczka sól
50 dkg Nadzienie: parówki
30 dkg ser żółty
1 szczypta papryka słodka
1 szczypta oregano suszone
2 łyżka ketchup
Dodatkowo żółtko
siemię lniane

Opis wykonania

Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem i odstawiamy na około pół godziny w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i wycinamy dowolnej wielkości kółeczka.

Farsz: parówki i ser kroimy w kostkę, dodajemy czerwoną paprykę w proszku, oregano suszone i około 2 łyżki ketchupu, wszystko razem mieszamy. Na powycinane kółeczka dajemy odpowiednią ilość farszu. Formujemy bułeczki i układamy na formie do pieczenia wysmarowanej tłuszczem. Bułeczki smarujemy rozbitym żółtkiem i posypujemy siemieniem lnianym. Pieczemy około 40 minut w temp. 180 stopni.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Muszę przyznać, że spotkałam się pierwszy raz z takim przepisem .... Będę próbować bo wyglądają bardzo smakowicie.