Pierogi z jagodami i białą czekoladą
4 porcje
Średnie
Miękkie,rozpływające się w ustach pierogi ze smacznym,słodkim farszem.
Składniki
300 g mąka pszenna
20 g masło
1 szczypta sól
125 ml gorąca woda
1 szt. jajko
150 g jagody
90 g biała czekolada
Pierogi z jagodami i białą czekoladą
Pierogi z jagodami i białą czekoladą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Z podanych składników oprócz czekolady i jagód wyrabiamy sprężyste ciasto.Odstawiamy na 15 minut żeby odpoczęło.Ciasto wałkujemy na dość cienkie placki i wykrawamy szklanką kółka.Na każde kółko nakładamy łyżeczkę jagód i posypujemy posiekaną czekoladą.Lepimy pierogi. Wrzucamy pierogi na wrzącą wodę i gotujemy około 10 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym.
Komentarze