Czekoladowe babeczki de lux z kaszy jaglanej
4 porcje
40 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Czekoladowe babeczki de lux z kaszy jaglanej
Czekoladowe babeczki de lux z kaszy jaglanej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Gotujemy kaszę, spłukujemy ją zimną wodę i odcedzamy. Przekładamy ją do miski, dodajemy białka jaj, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i blendujemy.
Dodajemy do masy kakao i mleko kokosowe i ponownie blendujemy. Powstałą masę nakładamy do 3/4 wyskokści foremki, dekorujemy żurawiną, kawałkami gorzkiej czekolady. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na 20 min.
Doglądamy muffinek, można pod koniec na kilka minut włączyć termoobieg. Wyciągamy babeczki, dajemy im chwilę odpocząć. Nakładamy na talerz. Świetnie smakują w towarzystwie truskawek, które nadają świeżości deserowi. Smacznego!
Komentarze