


Wybitnie prosty w przygotowaniu, pyszny i zawierający bombę witamin, minerałów, antyoksydantów i dobrej energii deser dla każdego! :)
Daktyle moczymy we wrzątku na ok.15 min. Odsączamy. Potrzebujemy czterech miseczek: Mus nr 1. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy 1/2 szklanki daktyli i blendujemy na gładką masę. Mus nr 2. Jeden mały banan blendujemy na gładką masę, dodajemy nasiona chia i mieszamy łyżką. Mus nr 3. Nasiona goji blendujemy z jednym małym bananem na gładką i aromatyczną masę. Mus nr 4. Jeden mały banan blendujemy razem z 1/2 szklanki daktyli na gładką masę. Musy nakładamy partiami. Mus z dodatkiem czekolady jest dość ciężki, więc polecam nałożyć go jako pierwszy - kolejność innych musów dobrowolna. Całość posypujemy płatkami migdałowymi lub dowolnymi orzechami lub nasionami. Mniam!