Cacio e pepe
![Cacio e pepe](https://akademiasmaku.pl/storage/8005/conversions/cacio-e-pepe-5197-single.webp)
2 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Cacio e pepe
Cacio e pepe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10534/conversions/QuiuDMbWNIepoJ-thumb.webp)
Przygotowanie:
Makaron ugotuj na płycie grzewczej w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.
Na gorącą patelnię wsyp pieprz i praż ok. 2–3 minut do uzyskania mocnego pieprzowego aromatu, odstaw na bok.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10535/conversions/zC8Ajv2UPTRS9k-thumb.webp)
Zetrzyj ser – by zrobić to ekspresowo – użyj do tego blendera. Do startego sera dodaj 3–4 łyżki wody z gotującego się makaronu, wymieszaj na jednolitą masę.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10536/conversions/pSVzSOs1CEtXuK-thumb.webp)
Podanie:
Na patelnię z pieprzem przełóż makaron, dodaj masę z sera, całość dobrze wymieszaj, dodatkowo potrząsając patelnią. Makaron powinien być pokryty sosem.
Makaron wyłóż na talerze, posyp dodatkowym pieprzem, podawaj jak najszybciej.
Komentarze