Cacio e pepe
2 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Cacio e pepe
Cacio e pepe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie:
Makaron ugotuj na płycie grzewczej w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.
Na gorącą patelnię wsyp pieprz i praż ok. 2–3 minut do uzyskania mocnego pieprzowego aromatu, odstaw na bok.
Zetrzyj ser – by zrobić to ekspresowo – użyj do tego blendera. Do startego sera dodaj 3–4 łyżki wody z gotującego się makaronu, wymieszaj na jednolitą masę.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Podanie:
Na patelnię z pieprzem przełóż makaron, dodaj masę z sera, całość dobrze wymieszaj, dodatkowo potrząsając patelnią. Makaron powinien być pokryty sosem.
Makaron wyłóż na talerze, posyp dodatkowym pieprzem, podawaj jak najszybciej.
Komentarze