Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Cannelloni z kaszą jaglaną i warzywami

Cannelloni z kaszą jaglaną i warzywami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Roślinna wariacja na temat Cannelloni. Wypakowana po brzegi bardzo zdrową kaszą jaglaną i miksem warzyw - cebulki, pieczarek, cukinii, brokuła.

Składniki

1/2 szklanka Kasza jagana
2 łyżka Przecier pomidorowy
250 g Pieczarki
1 szt. Cebula
1 szt. Cukinia
3 szt. ząbki czosnku
2 garść różyczki brokuła
700 ml Passata pomidorowa
sól, pieprz
1 łyżka sos sojowy
1 łyżeczka Papryka wędzona
3/4 łyżeczka Papryka ostra

Opis wykonania

Kaszę ugotować do miękkości w szklance wody. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć na początku pokrojony czosnek i cebulę, następnie po około 2 min. dodać cukinię i pieczarki, smażyć ok. 5 min. Do warzyw dodać ugotowaną kaszę i brokuły. Doprawić do smaku. W oddzielnym garnku zrobić sos. Wlać passate, dodać przecier, sos sojowy i resztę przypraw, zagotować. Faszerować makaron. Na spód naczynia wlać trochę sosu, następnie układać faszerowany makaron, polać resztą sosu. Piec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 30 min.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych