Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Cannelloni z kaszą jaglaną i warzywami

Cannelloni z kaszą jaglaną i warzywami

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Roślinna wariacja na temat Cannelloni. Wypakowana po brzegi bardzo zdrową kaszą jaglaną i miksem warzyw - cebulki, pieczarek, cukinii, brokuła.

Kaszę ugotować do miękkości w szklance wody.
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć na początku pokrojony czosnek i cebulę, następnie po około 2 min. dodać cukinię i pieczarki, smażyć ok. 5 min. Do warzyw dodać ugotowaną kaszę i brokuły. Doprawić do smaku.
W oddzielnym garnku zrobić sos. Wlać passate, dodać przecier, sos sojowy i resztę przypraw, zagotować. Faszerować makaron.
Na spód naczynia wlać trochę sosu, następnie układać faszerowany makaron, polać resztą sosu. Piec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 30 min.
Ewelina Burdzy
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz - co wiesz o dietach?

Jeśli ktoś w swojej diecie unika glutenu, to nie powinien jeść: