Cannelloni z kaszą jaglaną i warzywami
4 porcje
Średnie
Roślinna wariacja na temat Cannelloni. Wypakowana po brzegi bardzo zdrową kaszą jaglaną i miksem warzyw - cebulki, pieczarek, cukinii, brokuła.
Składniki
1/2 szklanka Kasza jagana
2 łyżka Przecier pomidorowy
250 g Pieczarki
1 szt. Cebula
1 szt. Cukinia
3 szt. ząbki czosnku
2 garść różyczki brokuła
700 ml Passata pomidorowa
sól, pieprz
1 łyżka sos sojowy
1 łyżeczka Papryka wędzona
3/4 łyżeczka Papryka ostra
Cannelloni z kaszą jaglaną i warzywami
Cannelloni z kaszą jaglaną i warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę ugotować do miękkości w szklance wody.
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć na początku pokrojony czosnek i cebulę, następnie po około 2 min. dodać cukinię i pieczarki, smażyć ok. 5 min. Do warzyw dodać ugotowaną kaszę i brokuły. Doprawić do smaku.
W oddzielnym garnku zrobić sos. Wlać passate, dodać przecier, sos sojowy i resztę przypraw, zagotować. Faszerować makaron.
Na spód naczynia wlać trochę sosu, następnie układać faszerowany makaron, polać resztą sosu. Piec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 30 min.
Komentarze