Chlebek bananowy
4 porcje
Średnie
Chlebek bananowy na mące orkiszowej podany z ulubionymi konfiturami i aromatyczną herbatą jest świetnym pomysłem na słodkie, zdrowe śniadanie.
Składniki
3 szt. banan
100 g mąka orkiszowa
1 szt. jajko
1 łyżka miód
1/2 łyżeczka soda oczyszczona
1/2 łyżeczka cynamon
1 szczypta imbir
1 szczypta sól
Chlebek bananowy
Chlebek bananowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Obrane ze skórki banany blendujemy z jajkiem na gładka masę. Następnie dodajemy sypkie składniki oraz miód, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przekładamy do podłużnej foremki i pieczemy w temperaturze 180 st. przez 40 minut. Po ostygnięciu podajemy z ulubionymi konfiturami i aromatyczną herbatą.
Komentarze