Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Chlebek bananowy na mące orkiszowej podany z ulubionymi konfiturami i aromatyczną herbatą jest świetnym pomysłem na słodkie, zdrowe śniadanie.

Składniki

3 szt. banan
100 g mąka orkiszowa
1 szt. jajko
1 łyżka miód
1/2 łyżeczka soda oczyszczona
1/2 łyżeczka cynamon
1 szczypta imbir
1 szczypta sól

Opis wykonania

Obrane ze skórki banany blendujemy z jajkiem na gładka masę. Następnie dodajemy sypkie składniki oraz miód, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przekładamy do podłużnej foremki i pieczemy w temperaturze 180 st. przez 40 minut. Po ostygnięciu podajemy z ulubionymi konfiturami i aromatyczną herbatą.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych