Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Chłodnik to pozycja obowiązkowa w letnim menu. Proponuję przepis na słodką zupę z leśnych jagód z dodatkiem serka mascarpone i świeżej mięty.

Składniki

200 g jagód
100 ml wody
400 ml jogurtu naturalnego
1/2 cytryny
2 łyżki serka mascarpone
1 łyżka miodu
1 łyżeczka cynamonu
Listki świeżej mięty

Opis wykonania

1

Jagody opłucz i umieść w pojemniku blendera. Dodaj wodę i zmiksuj.

2

Przelej do garnka i dodaj sok z cytryny, miód i cynamon. Gotuj przez ok. 5 minut. Odstaw do przestudzenia.

Porada

Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.



Bosh Logo
Bosh
3

Dodaj jogurt naturalny i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na ok. 2 godziny.

Chłodnik podawaj z serkiem mascarpone, listkami mięty i jagodami.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Ciekawy przepis, myślę, że fajnie chłodzi w gorące dni.
Iza
Dobra na letnie dni, czekam na sezon jagodowy by robic czesciej