Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Z dodatkiem słodkiego jabłka po prostu pyszna zupka na upalne letnie dni.Polecam.

Składniki

500g selera naciowego
2 średnie słodkie jabłka
2 cebule
50ml. oleju rzepakowego
3l. wywaru drobiowego
200ml. śmietany 18%
pomidorki koktajlowe do dekoracji
sól morska,świeżo zmielony pieprz

Opis wykonania

Seler naciowy przebierz,oczyść z końcówek,pokrój na mniejsze kawałki,listki posiekaj.Cebulę obierz pokrój w piórka.W garnku rozgrzej olej.Wrzuć seler i cebulę,podsmaż 10min. na średnim ogniu,dodaj pokrojone obrane jabłka,zalej wywarem.Gotuj 15min,aż seler będzie miękki,wyłącz płomień,wlej śmietanę,zmiksuj blenderem na gładki krem.Dopraw do smaku,wrzuć posiekaną natkę.Odstaw w chłodne miejsce,aż ostygnie,a następnie włóż do lodówki mocno schłódź.Chłodnik rozlej do miseczek,podawaj z łodyżkami selera i pomidorkami .SMACZNEGO.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Ciekawa inspiracja
Ewusia1222
Super przepis -pierwszy raz jadłam