Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

chow mein burger z kotletem z cieciorki i smażonym humusem

Opis wykonania

zdrowe nie zawsze znaczy nie smaczne

"bułka": makaron ugotować w osolonej wodzie,odcedzić,dodać 1/2 jajka,wymieszać,podzielić na dwie części i uformować krążki.smażyć na posmarowanej olejem patelni po ok. 2min z każdej str. kotlet: cieciorkę przełożyć do pojemnika dodać posiekany ząbek czosnku,po szczypcie soli, pieprzu,kurkumy i curry,1 łyżeczkę bułki tartej i pozostałe 1/2 jajka skropić kilkoma kroplami oleju, zblendować i zwilżonymi dłońmi uformować kotlet.Spanierować w bułce tartej i usmażyć w głębokim tłuszczu. Humus: cieciorka 0,1kg,oliwa 20ml,szczypta soli i pieprzu, 1 ząbek czosnku 2łyżki psty tahini sok z cytryny i woda nie gaz wszystko wyłożyć do wysokiego naczynia i zblendować.obtoczyć w bułce tartej i smażyć w głębokim tłuszczu. Serwis: na talerz wyłożyć spód- krążek z makaronu a na niego kolejno: sałatę,pomidora,cebulę,kotlet,posmarowac sosem bbq pozostałącebulę i ogórek konserwowy, przykryć drugim krążkiem z makaronu. obok zrobić kleks z pozostałego sosu bbq, wysypać usmażony humus i udekorować liściem bazylii