Chrupiące kotleciki curry na patyku
8 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Chrupiące kotleciki curry na patyku
Chrupiące kotleciki curry na patyku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Filety z kurczaka myjemy i osuszamy. Następnie mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy żółtko, przeciśnięty przez praskę czosnek, płatki owsiane, bulion oraz natkę pietruszki. Przyprawiamy curry, papryką, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Płatki kukurydziane rozdrabniamy blenderem. Mięso dzielimy na około 10 porcji. Każdą formujemy mokrymi dłońmi na podłużny kształt. Otaczamy w płatkach kukurydzianych, wbijamy patyk do szaszłyka i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190'C i pieczemy 15-20 minut. Gorące podajemy z frytkami, ulubionym sosem i surówką.
Komentarze