Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Ciasteczka jaglane z bananem i cynamonem

Ciasteczka jaglane z bananem i cynamonem
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszne fit ciasteczka z kaszy jaglanej -lekkie zdrowe i sycące, w sam raz na drugie śniadanko lub podwieczorek.

Składniki

50 g kasza jaglana
1 szt. całe jajko
1 szt. białko jaja
1 szt. duży banan
1/2 łyżeczka cynamon
1 szt. kakao
1 szczypta imbir i kmin rzymski
30 g odżywka białkowa (czekoladowo bananowa)
1 łyżka siemię lniane
gorzka czekolada 70 % kostki
1 łyżka pokruszone ziarna kakaowca

Opis wykonania

Kaszę jaglaną gotujemy i studzimy. Chłodna kaszę wrzucamy wraz z resztą składników do blendera. Zmiksowane wszystkie składniki w postaci papki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenie (nie trzeba niczym smarować).

Uformowane ciasteczka posypujemy ulubionymi orzechami lub nasionami i pieczemy 15 minut w 180 stopniach (piekarnik nastawiony na górę i dół).

Opcjonalnie można dodać do zblendowanej papki orzechy lub żurawinę Na zdjęciu ciasteczka posypane orzechami pecan, włoskimi, migdałami i mieszanką (sezam + słonecznik i siemie lniane).

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych