Ciasteczka jaglane z bananem i cynamonem

6 porcji
15 min
Łatwe
Składniki
Ciasteczka jaglane z bananem i cynamonem
Ciasteczka jaglane z bananem i cynamonem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę jaglaną gotujemy i studzimy. Chłodna kaszę wrzucamy wraz z resztą składników do blendera. Zmiksowane wszystkie składniki w postaci papki wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenie (nie trzeba niczym smarować).
Uformowane ciasteczka posypujemy ulubionymi orzechami lub nasionami i pieczemy 15 minut w 180 stopniach (piekarnik nastawiony na górę i dół).
Opcjonalnie można dodać do zblendowanej papki orzechy lub żurawinę Na zdjęciu ciasteczka posypane orzechami pecan, włoskimi, migdałami i mieszanką (sezam + słonecznik i siemie lniane).
Komentarze