Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciastka paluchy czarownicy na Halloween

Opis wykonania

Ciastka-palce na Halloween to zabawna i smaczna przekąska imprezowa. Inna nazwa halloweenowych słodkości to także paluchy wiedźmy.

1

Mąkę przesiej przez sitko na stolnicę. W kopczyku utwórz wgłębienie i umieść w nim pozostałe składniki. Całość posiekaj nożem lub siekaczem do ciasta.

Następnie zagniataj ciasto, aż składniki się połączą, a całość będzie miękka. Uformuj z ciasta kulę i włóż do lodówki na 20 minut.

2

Po wyjęciu ciasta z lodówki oddzielaj małe fragmenty i formuj z nich  wałeczki przypominające palce.

Na końcu każdego palucha czarownicy umieść migdał. Nożem zrób nacięcia imitujące fałdy skóry i zagięcia.

3

Paluchy umieść w lodówce na około 15 minut. Jednocześnie nagrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Ciastka piecz przez około 10 minut do zarumienienia.