Ciastka paluchy czarownicy na Halloween
15 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Ciastka paluchy czarownicy na Halloween
Ciastka paluchy czarownicy na Halloween
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mąkę przesiej przez sitko na stolnicę. W kopczyku utwórz wgłębienie i umieść w nim pozostałe składniki. Całość posiekaj nożem lub siekaczem do ciasta.
Następnie zagniataj ciasto, aż składniki się połączą, a całość będzie miękka. Uformuj z ciasta kulę i włóż do lodówki na 20 minut.
Po wyjęciu ciasta z lodówki oddzielaj małe fragmenty i formuj z nich wałeczki przypominające palce.
Na końcu każdego palucha czarownicy umieść migdał. Nożem zrób nacięcia imitujące fałdy skóry i zagięcia.
Porada
Aby ciastka wyglądały mroczniej, zgodnie z klimatem Halloween, wokół migdałów możesz umieścić niewielką ilość marmolady. Będzie imitowała krew.
Paluchy umieść w lodówce na około 15 minut. Jednocześnie nagrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Ciastka piecz przez około 10 minut do zarumienienia.
Komentarze