Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciastka z ciecierzycy

Opis wykonania

Takie zdrowe słodycze zawierają dużo białka roślinnego (z cieciorki i masła orzechowego) oraz błonnik, który pozytywnie wpływa na nasz organizm.

Cieciorkę odcedzić, opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć na ręczniku kuchennym. Wszystkie składniki (oprócz groszków/czekolady) zmiksować na gładką i jednolitą masę. Całość połączyć z groszkami/posiekaną czekoladą. Z powstałej masy formować (zwilżonymi dłońmi) kulki - większe od orzecha włoskiego. Kuleczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nieco spłaszczyć - do grubości około 2 cm i wstawić do rozgrzanego piekarnika. (Ciasta podczas pieczenia nie tracą kształtu, nie rozpływają się. Jedynie lekko podrosną.) Piec około 15 minut w 175 stopniach. Po upieczeniu odczekać (mniej więcej 1 godzinę), aż stężeją.