


Gotowe ciasto jest soczyste i ma intensywny pomarańczowy kolor. Dodatkowo lustrzana polewa doda całemu deserowi wyrazu i elegancji.
Dynię, marchew oraz jabłko obierz, zetrzyj na tarce i wymieszaj.
Następnie dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj by w masie nie było grudek.
Ciasto piecz w 180 st. Celsjusza przez 45-50 minut do suchego patyczka.
Podczas pieczenia ciasta przygotuj polewę. Żelatynę zalej wodą tak, by przykryć jej powierzchnię. Czekoladę drobno posiekaj.
Cukier rozpuść w wodzie. Następnie dodaj mleko skondensowane, wymieszaj i podgrzej.
Do ciepłej mieszanki dodaj żelatynę oraz czekoladę. Mieszaj do momentu ich rozpuszczenia.
Na koniec zmiksuj polewę blenderem i ostudź do temperatury około 30 st. Celsjusza, polej nią schłodzone ciasto i odstaw do lodówki by polewa zastygła.