Ciasto dyniowe
8 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Ciasto dyniowe
Ciasto dyniowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Dynię, marchew oraz jabłko obierz, zetrzyj na tarce i wymieszaj.
Następnie dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj by w masie nie było grudek.
Ciasto piecz w 180 st. Celsjusza przez 45-50 minut do suchego patyczka.
Podczas pieczenia ciasta przygotuj polewę. Żelatynę zalej wodą tak, by przykryć jej powierzchnię. Czekoladę drobno posiekaj.
Cukier rozpuść w wodzie. Następnie dodaj mleko skondensowane, wymieszaj i podgrzej.
Porada
Akcesoria do robota MaxxiMum takie jak szatkownica VeggieLove znacznie przyspieszą przygotowanie składników na ciasto.
Do ciepłej mieszanki dodaj żelatynę oraz czekoladę. Mieszaj do momentu ich rozpuszczenia.
Na koniec zmiksuj polewę blenderem i ostudź do temperatury około 30 st. Celsjusza, polej nią schłodzone ciasto i odstaw do lodówki by polewa zastygła.
Komentarze